Musiikki

”Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.” Kol. 3:16

Kanttorina toimii Markus Ratilainen

Musiikkityön tehtävänä on luoda Polvijärven seurakuntaan rikas musiikkielämä, jonka keskuksena toimii jumalanpalvelus. Musiikilla korostetaan kirkollisten toimitusten jumalanpalvelusluonnetta sekä pyritään elävöittämään seurakuntatilaisuuksia musiikin keinoin. Tärkeä työ on myös seurakuntalaisten aktivointi tulla toteuttamaan musiikkia seurakunnan tilaisuuksiin. Musiikkityö antaa myös mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen, jossa voi nauttia yhdessä tekemisen ilosta ja virkistyä henkisesti ja hengellisesti.

Musiikki- ja jumalanpalvelustoimintaryhmä toimii kanttorin tukiryhmänä. Hyvänä saumana se toteuttaa seurakunnan musiikkielämän ja seurakuntalaisten yhteistyötä.

Kirkkokuoro harjoittelee keskiviikko-iltoisin seurakuntatalolla ja esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa kirkkovuoden teeman mukaisesti. Lapsikuoro toimii projektiluonteisesti tähdäten johonkin seurakunnan tilaisuuteen. Keskiviikkoisin seurakuntatalolla kokoontuu ”Lauluhetki”, johon ovat tervetulleita laulamaan kaikki yhdessä laulamisesta kiinnostuneet. Tällöin laulamme yksiäänisesti ja nautimme laulamisen ilosta.

Konsertteja on tarjolla varsinkin suurina kirkkopyhinä Jouluna ja Pääsiäisenä. Yhteislaulutilaisuuksia järjestetään ajottain muun muassa Pyhäinpäivän yhteislaulutilaisuus on ollut toivottava tilaisuus.