Diakonia

Diakonissa Piia Karhinen on lomalla 13.07.-27.07.2020. 14.07 ja 21.07. ei ole diakoniapäivystystä.

Ajankohtaista diakoniatyöstä poikkeusolojen aikana:

Diakoniatyön säännöllisesti kokoontuvat ryhmät ovat nyt tauolla koronatilanteen vuoksi toistaiseksi.
Kotikäyntejä voimme alkaa tekemään kesäkuun alusta lähtien, huolehtien hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä.
Ota yhteyttä, jos tarvitset apua, esim. asiointiapua kauppaan tai apteekkiin, taloudellista apua, keskusteluapua, hengellistä apua; rukousta ja sielunhoitoa.

Diakoniapäivystys on edelleen tiistaisin klo 9-11, mutta otathan ensin yhteyttä puhelimella tai s.postilla, niin vastaanotolle ei synny ruuhkaa.

EU-ruokakasseja pienituloisille ja koronakriisistä kärsiville jaamme kesällä torstaina 18.06, 09.07 ja 13.08.20 klo 10.30.-12.30. seurakuntatalon ovelta. (Huolehditaan hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä, tule vain terveenä paikalle.)
Suuren suuret kiitokset seurakuntalaisille lahjoituksista, jotka mahdollistavat nämä ruokakassien jakelut!

Otamme vastaan kuivaelintarvikkeita ruokakasseihin jaettavaksi! (Esim. jauhoja, hiutaleita, säilykkeitä, näkkileipää, hedelmäsäilykeitä, valmisruokapusseja jne.) Käsittelethän lahjoituselintarvikkeita vain terveenä ja hyvästä hygieniasta huolehtien.

Avasimme Polvijärvelle keräyksen Kotimaanavun kautta. Jos haluat lahjoittaa Polvijärvellä koronakriisistä kärsiville ihmisille esim. lapsiperheille, lomautetuille, pienituloisille karanteenissa oleville vanhuksille tai kriisistä kärsiville pienyrittäjille, niin voit tehdä sen alla olevan linkin kautta:

Pienikin apu on tarpeen ja yhdessä toinen toistamme tukien ja Taivaan Isältä siunausta pyytäen selviämme tämän vaikean ajan yli.
Keräys on voimassa elokuun loppuun ja apu menee perille seurakunnan diakoniatyön kautta.
Diakonissa Piia p. 0509182889 piia.karhinen@evl.fi ja diakoniapastori Iris p. 0509182887.

Diakonia on kristillisiin arvoihin perustuvaa palvelutyötä. Tehtävä toteutuu hengellisenä ja henkisenä tukena sekä aineellisena apuna. Apua pyritään antamaan erityisen tuen tarpeessa oleville ihmisille, joita yhteiskunnan tukitoimet eivät välttämättä tavoita tai ne ovat riittämättömiä.

Ihmisen kohtaamisessa on konkreettisen avun antamisen lisäksi tärkeää toivon, luottamuksen ja selviytymismahdollisuuksien vahvistaminen eri elämänalueilla. Pyrimme olemaan mukana ihmisen arjessa, surussa ja kriiseissä. Luottamukselliset keskustelut ja tapaamiset voidaan sopia erikseen joko asiakkaan kotiin tai diakoniatoimistolle.

Avoin vastaanotto tiistaisin klo 9-11 diakoniatoimistolla. Muuna aikana ota ensin yhteyttä diakoniatyöntekijään puhelimitse: p.050-918 2889. Diakoniatoimisto sijaitsee vanhassa pappilassa, kirkkoherranviraston kanssa samassa talossa, Pappilantie 6.

Jos haet seurakunnaltamme taloudellista avustusta (esim. osto-osoituksen muodossa), ota etukäteen yhteys diakoniatyöntekijään.
Seurakunnan antama taloudellinen apu on tarkoitettu kertaluonteiseksi avuksi elämän kriisitilanteissa.

Diakonianviranhaltijana Polvijärven seurakunnassa toimii diakonissa Piia Karhinen ja diakoniapastorina Iris Leppänen. (Piia p. 0509182889, piia.karhinen@evl.fi; Iris p. 0509182887, iris.leppanen@evl.fi.