Anno Domini 2020, eli Herran vuonna 2020

Hyvä seurakuntalainen

Vuosi vaihtui ja nyt olemme jo pitkällä valoisan puolella. Alkutalvi on ollut leuto ja vähäluminen. Samalla olemme saaneet varoa päivittäin liukkaita pintoja. Eilisessä miesten piirissä, kun kyselin kuulumisia, niin moni kertoi liukastuneensa jäisellä tantereella.  Jollakin oli sattunut selkään ja toisella taas käsivarteen tai olkapäähän. Ei onneksi mitään pahempaa. Erikoista siis on ollut talvi tähän asti. Kuinkahan kauan tätä kestää.

Seurakunnassamme kevään toiminta on taas alkanut. Rippikoulun ryhmiä on tulossa kaksi. Päiväkoulu toteutetaan seurakuntatalon tiloissa  kesäkuun alussa ja leiri Outokummun Pellinmäen leirikeskuksessa heinäkuussa. Jumalanpalveluselämä tapahtuu talvisin seurakuntatalon tiloissa ja kirkko on kylmillään Tapaninpäivästä Palmusunnuntaihin asti. Myös vanhalla seurakuntatalolla on ollut käyttöä, kun nuorisotyönohjaajamme, Roosa, aloitti siellä nuorteniltojen pitämisen. Yritämme järjestää siellä myös muuta pienimuotoista toimintaa. Lastenohjaajamme, Satu, ahkeroi seurakunnan kerhojen pitämisessä ja toisella kädellä hän hoitaa toimistosihteerin tehtäviä. Kynttilänpäivänä aloitamme yhteisvastuukeräyksen messulla ja päiväkahvitilaisuuden merkeissä. Yhteisvastuun asiaa on organisoimassa seurakuntamme diakonissa Piia.

Toiminnan ohella yksi isompi asia lienee ollut syksyn ja alkukevään aikana ajatusten vaihto uudesta kirkkoherrasta, jonka tulisi aloittaa työnsä 1.6.20. Ensimmäisellä hakuajalla ei ollut yhtään hakijaa, mutta nyt toisella hakuajalla on sitten kolme kirkkoherraehdokasta hakemassa paikkaa yhteiseksi kirkkoherraksi Polvijärven ja Outokummun seurakuntiin. Allekirjoittanut jää viettämään eläkepäiviä, jos Luoja suo, ja me elämme, 1.6.20. Viime syksynä pitkäaikainen talouspäällikkömme Antero jäi eläkkeelle ja uudeksi talouspäälliköksi valittiin Kaisa, polvijärveläisiä hänkin. Muutoksia on siis ollut ja niitä on vielä paljon edessä. Muutos taitaakin olla nyt seurakunnassamme tärkeä sana.

Kaiken keskellä on mielenkiintoista aloittaa uutta vuosikymmentä uusien haasteiden kanssa. Taivaallinen Isä hoitakoon ja siunatkoon meitä tänäkin vuonna työssä ja elämässä!

Martti Turunen