BlogiHyvä seurakuntalainen


Olemme siirtymässä pääsiäisjaksosta Helluntaihin. Helluntai on pääsiäisajan viimeinen juhla. Se kertoo meille Pyhän Hengen lähettämisestä seurakunnan keskelle avuksi, Puolustajaksi ja Lohduttajaksi. Pyhän Hengen tehtävänä on kannatella seurakuntaa lopunajalliseen viimeiseen tuomioon asti. Elämme kristittyinä tavallaan kuin odotushuoneessa ja odottelemme, milloin Mestari avaa oven ja sanoo: "Tulkaa minun Isäni siunatut ja omistakaa se valtakunta, joka on teille valmistettu."

Tätä odottaessamme me istutamme kaikessa rauhassa ne omenapuut, jotka ovat istuttamatta, eli ahkeroimme täällä "käsi aurassa, mutta sydän taivaassa". Hoidamme matkan jatkuessa maallisia tehtäviämme, mutta säilytämme sydämessämme uskon ja hyvän omantunnon. 

Helluntain odotuksessa seurakuntamme valmistautuu muutokseen käytännön tasolla. Polvijärven ja Outokummun seurakunnat ovat sopineet yhteisen kirkkoherran viran perustamisesta. Tämä tarkoittaisi, että kahdella seurakunnalla on tulevaisuudessa yhteinen kirkkoherra, mutta muuten seurakunnat pysyvät itsenäisinä toiminnoiltaan ja tavoiltaan. Tähän ajatukseen on tultu alenevan väestökehityksen seurauksena ja sitä kautta tulojen vähenemisenä.

Tämän hetken kaavailujen perusteella seurakunnillamme olisi yhteinen kirkkoherran virka kesäkuun 2020 alusta alkaen. Jäädään siis odottelemaan ja rukoilemaan asioiden järjestymistä.

Kesän odotuksessa ja luonnon puhjetessa kukkaan voimme muistaa Psalmin kirjoittajan kiitollista sanaa: "Minä tahdon aina ylistää Herraa, lakkaamatta laulaa hänelle kiitosta." Psalmi 34.

 

Martti Turunen

kirkkoherra

Polvijärven seurakunta

Polvijärven seurakunta  
Pappilantie 6, 83700 Polvijärvi 

Avoinna ma klo 9-12, ti ja ke 13-15 

Kirkkoherranvirasto
matkapuhelin 013 631 018

polvijarven.seurakunta[at]evl.fi

Taloustoimisto
p. 050 475 4999(c)2018, All Rights Reserved