Nuoret

"Älköön kukaan väheksykö sinua nuoruutesi vuoksi. Ole uskovien esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa." 1. Tim. 4:12

Varhaisnuoriso

Polvijärven seurakunta tarjoaa 7—14 -vuotiaille tytöille ja pojille monenlaista toimintaa ja tekemistä ympäri vuoden. Seurakunnan työntekijät ovat läsnä ja tavoitettavissa kaikilla alakouluilla noin kerran kuussa. Kesällä järjestetään lasten- ja varhaisnuorten leirejä yhteistyössä Polvijärven nuorisotoimen kanssa. Lisäksi seurakunta toimii partiolippukunta Polvijärven Päreenpolttajien taustayhteisönä ja tukee partiotyötä niin hengessä kuin käytännössäkin.

Kerhot

4.-6. -luokkalaisten salibandykerho, tiistaisin klo 15:00-16:30, koulukeskuksen A-sali
Ohjaajaja Miikka Mutanen. Paikalla lisäksi aikuinen valvoja.

Kymppisynttärit

Kaikkien vuonna 2009 syntyneiden yhteiset syntymäpäiväjuhlat pidetään seurakuntatalolla, tapahtuma seuraavan kerran v. 2019 myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Nuoret

Seurakunta on olemassa myös sen nuoria jäseniä varten. Seurakunnan säännöllinen nuortentoiminta koostuu nuortenilloista, joista ilmoitetaan nettisivuilla ja facebookissa. Lisäksi nuorille tarjotaan vuoden mittaan erilaisia leirejä ja retkiä valtakunnallisiin nuortentapahtumiin.

Tulevia tapahtumia

NUORTENILTA torstaina 25.10.2018 klo. 15.30-16.45 seurakuntatalolla. Mukana kanttori Markus Ratilainen ja nuorisotyönohjaaja Kanerva Vaakanainen. Musiikkipitoinen ilta.

Seurakunnan nuorisotyö Facebookissa
Kysy kirkolta AskFM

Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.

Rippikoulu 2019

Rippikouluaikataulu

Palauta ilmoittautumislomake Kanervalle (esim. tiistain ruokavälitunnilla B-talon aulaan tai kirkkoherranvirastoon (Pappilantie 6) tai Sari Husso-Turusen luokassa olevaan laatikkoon 30.10.2018 mennessä. Palauta ilmoittautumislomake määräaikaan mennessä jos valintasi on leiririppikoulu Pellinmäen leirintäkeskuksessa.

28.11.2018 klo 18 Vanhempainilta. Rippikoululaisten huoltajille tarkoitettu vanhempainilta. Toivottavaa on, että jokaiselta nuorelta olisi ainakin yksi huoltaja paikalla.

12.1.2019 klo 9-12 Seurakuntapäivä. Päivän aikana tutustutaan pienryhmissä seurakunnan eri työaloihin, sekä ilmoittaudutaan seurakuntaprojekteihin.

16.2.2019 klo 10-12 Raamattu Mind Map. Jokainen rippikoululainen saa rippiraamatun. Tehdään oma mind map Raamatusta.

16.3.2019 klo 10-12 Diakonia Diakoniatyö ja lähimmäisenrakkaus. Mukana diakonissa Marjut Lukkarinen.

13.4.2019 klo 10-12 Kotikirkko. Tutustutaan kotikirkkoon ja kirkkomaahan. Sään mukainen vaatetus, olemme myös ulkona!

26.5.2019 klo 10-12 Rippikoulupyhä. Rippikoululaisten oma kirkkopyhän messu, jossa palautetaan myös täytetty rippikoulupassi.

29.5. 2019 klo 18 Vanhempainilta. Rippikoululaisten huoltajille tarkoitettu vanhempainilta, jossa sovitaan tulevan leirin käytännönasioista. Toivottavaa on, että jokaiselta nuorelta olisi ainakin yksi huoltaja paikalla.

10.-14.6. 2019 Päivärippikoulu. Rippikoulu järjestetään Polvijärven seurakuntatalolla ja sen ympäristössä.

16.6. 2019 Konfirmaatio. Konfirmaatiomessu Polvijärven kirkossa.

18.-25.7. 2019 Rippileiri. Leiri pidetään Outokummun seurakunnan leirikeskuksessa Pellinmäessä.

28.7.2019 Konfirmaatio. Konfirmaatiomessu Polvijärven kirkossa.

Rippikoulu 2020
 tiedotetaan myöhemmin syksyn 2019 aikana

Isostoiminta

Isonen on vastuunkantaja, yhteishengen luoja, tiedottaja leirin opettajien ja leiriläisten välillä sekä esimerkki seurakuntanuoresta. Isostoimintaan kuuluu isoskoulutus, joka järjestetään Polvijärven seurakunnsaa yksivuotisena. Isostoiminnassa paneudutaan paitsi Raamattuun myös kaikenlaisiin muihin elämää koskeviin kysymyksiin. Toiminta antaa osallistujalle eväitä niin kristittynä kuin yhteiskunnan, perheen ja kaveripiirin jäsenenäkin. Samalla kun isonen on tukemassa leireillä riparilaisten kasvua ja pohdintaa, hänellä on mahdollisuus kokea itse ripari uudelleen. Se tarkoittaa paitsi kaikkea hauskaa, myös aikaa ja paikkaa pohdiskella itse asioita. Oma usko voi syventyä ja itseään voi oppia tuntemaan paremmin.

Nuoret

Työntekijöiden yhteystiedot tulostettavavassa muodossa löytyvät täältä (pdf)