Ohje kaikkiin Polvijärven seurakunnan tilaisuuksiin osallistumiseen

• Tilaisuuksiimme saa tulla vain terveenä. Älä tule paikalle, jos sinulla on pieniäkään sairastamiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli ja päänsärky.

• Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua ja ruuan laittoa, kun tulet ulkoa sisään, WC-käynnin jälkeen sekä aina kun aivastat, yskit tai niistät. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, käytä käsidesiä. Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytä käsidesiä. Käsidesiä löytyy kaikista toimintapisteistämme.

• Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Muista pestä kädet yskimisen jälkeen.

• Huolehdi riittävistä turvaväleistä. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 1–2 metriä. Outokummun kirkkoon ja seurakuntasaliin on määritelty maksimiosallistujamäärät siten, että turvavälit on mahdollista pitää. Tilaisuuteen osallistujan velvollisuutena on pitää huoli omalta osaltaan riittävästä turvavälistä toisiin ihmisiin. Yhteislaulutilaisuuksissa pisaratartunnan riski on tavanomaista suurempi, joten näissä tilanteissa turvavälin merkitys korostuu.

• Maskisuositus on voimassa alueella. Polvijärven seurakunnassa suosittelemme vahvasti maskin käyttöä, koska osallistujissa on paljon ikäihmisiä, joten haluamme, että tilaisuuksiin on turvallista osallistua.Tilaisuuksissa on tarjolla maskeja osallistujille, joilla ei ole omaa maskia mukana.

Seurakunnan palvelut ja toiminnot tällä hetkellä

• Kesä-heinäkuun ajan kirkkoherranvirasto on avoinna tiistaisin klo 9-14
    Muina aikoina on avoinna ma klo 9-12, ti ja ke 13-15 ajanvarauksella p. 013 631 018 tai polvijarven.seurakunta@evl.fi.
  • Apua ja tukea saa soittamalla diakoniatoimistoon Piia Karhiselta, p. 050 918 2889 tai sähköposti: piia.karhinen@evl.fi
    Toteutamme kotikäyntejä huomioimalla asiakkaan turvallisuus.

Käytämme visiiriä tai maskia. Käymme paikkakunnan laitoksissa pitämässä hartauksia kunkin paikan ehtojen ja sääntöjen mukaisesti.

Papit käyvät laitoksissa ja kodeissa ehtoolliskäyntejä pyydettäessä. Tukea ja apua voit myös saada täältä: Kirkon keskusteluapu -  kirkonkeskusteluapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä osoitteesta. Seurakunnan työntekijöihin kehotetaan olemaan puhelimitse yhteydessä, mikäli pandemian aikana on huolia tai mitä tahansa kysymyksiä tilaisuuksistamme, yhteystiedot löytyvät seurakuntamme kotisivuilta

• Itä-Suomen Avin päätöksen mukaan kokoontumisrajoitukset on purettu 2.6.2021.