Voit tilata myös virkatodistuksen itsestäsi tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta ev.lut.kirkon asiointipalvelussa.

Palvelussa voit tilata virkatodistuksen itsestäsi (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta Suomessa olevaan osoitteeseen.

Jos tilaat sukuselvityksen vainajasta, tarvitset hänen henkilötunnuksensa tai syntymäaikansa sekä kotikuntatietoja.

Virkatodistusta tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta varten tai pankissa, kun hoidetaan vainajan raha-asioita. Polvijärven seurakunta antaa virkatodistuksen omista jäsenistään ja heistä, jotka jossakin vaiheessa ovat olleet Polvijärven seurakunnan jäseniä.

Virkatodistus ns. elää-todistus annetaan toimistolta suoraan tai toimitetaan postitse. Hinta 1.1.2020 lähtien on 9€ / todistus.
Virkatodistus sukuselvitystä varten tiedot kerätään eri lähteistä ja kirjoitetaan niistä kooste manuaalisesti tietokoneella. Sukuselvityksen toimitusaika vaihtelee muutamasta päivästä pariin viikkoon.

Virkatodistuksen hinnat on joko 9€ tai 30€, riippuen siitä mistä tiedot on kirjoitettu. Jos virkatodistus halutaan postitse, tulee lisäksi toimitusmaksu 5,50€.

Sukututkimusta varten tehdyn virkatodistuksen toimitusaika on aina pidempi kuin muiden virkatodistusten ja se vaihtelee muutamasta viikosta useampaan kuukauteen. Sukututkimukset on hyvä pyytää kirjallisena.

Sukututkimukset hinnoitellaan tarkemmin siihen kuluvan ajan mukaan ja sen perusmaksu on 1.1.2020 lähtien 45€. Mikäli todistuksen laatimiseen kuluu enemmän aikaa kuin 30 min, veloitetaan lisämaksua 20€ / jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Toimitusmaksu on 5,50€. Maksukehotuksesta veloitetaan 5€.

Virkatodistusmaksut perustuvat Suomen ev.lut. kirkon Kirkkohallituksen päätökseen 10.12.2019.

Kirkonkirjaa vuodelta 1899

Ota virkatodistusasioissa yhteyttä

83700 Polvijärvi

Toimin seurakunnassa lastenohjaajana. Vastaan virkatodistuksien ja sukuselvityksien tekemisestä.