Rippikoulu

Rippikoulu on asia, jonka voi kokea vain kerran elämässä! Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Rippikoulun aikana tutustuttaan uskoon ja kirkkoon, mihin nuori on kasteessa liitetty. Rippikoulu koostuu tapaamisista, messuista, nuortenillosita sekä  intensiivijaksosta, joka toteutetaan, joko leiri- tai päivärippikoulu muodossa.

Konfirmaatio edellyttää, että sinut on kastettu, olet kirkon jäsen ja rippikoulun käynyt. Jos sinua ei ole lapsena kastettu, kaste toimitetaan rippikoulun jälkeen tai rippileirillä.

Aikuisrippikouluun kutsutaan kaikkia, jotka eivät ole käyneet rippikoulua 15-16-vuotiaina.

Kenelle rippikoulu on tarkoitettu?

Rippikouluun on tervetullut jokainen 15 vuotta rippikouluvuonnaan täyttävä tai sitä vanhempi. Aikuisena rippikoulun voi käydä myös armeijassa tai kotiseurakunnassa yksityisesti. Yksityisrippikoulun suhteen, voit olla yhteydessä seurakuntasi pappeihin.

Miksi rippikouluun?

Rippikoulun käynti antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatio antaa oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja oikeuden toimia kummina. Konfirmoidut 16 vuotta täyttäneet voivat äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua itse ehdokkaaksi 18 -vuotiaana.

Entä jos en kuulu kirkkoon?

Mikäli et kuulu kirkkoon, ei se ole este rippikoulun aloittamiselle ja käymiselle. Rippikoulu on kaikille avoin. Jos olet kiinnostunut käymään rippikoulun kotiseurakunnassasi, ota yhtettä seurakuntasi nuorisotyönohjaajaan tai pappeihin.

Vuoden 2021-2022 rrippikoulukirjeet on lähetetty 2007 vuonna syntyneille seurakuntalaisille!

Rippikoulut 2022

Rippikouluvuosi alkaa nuorten ja huoltajien yhteisellä ripari-infolla Polvijärven seurakuntatalolla (Pappilantie 6).

Näitä tilaisuuksia on kaksi, ja voitte valita niistä itsellenne paremmin sopivan.

Tilaisuudet ovat

1. Ripari-info 21.9. kello 17.00 alkaen
  2. Ripari-info 22.9. kello 16.00 alkaen

Kolmantena vaihtoehtona on osallistua Outokummun ripari-infoon 29.9. (Kummunkatu 19) kello 18.00 alkaen. Tilaisuudessa saatte samat tiedot, kuin Polvijärven infoissakin.

Mikäli ette pysty osallistumaan mihinkään rippikoulun infotilaisuuksiin, olkaa yhteydessä nuorisopappi Sanni Friskiin (+358 509182890).

Polvijärven seurakunta järjestää vuonna 2022 rippikoulut yhteistyössä Outokummun seurakunnan kanssa. Ryhmien tapaamiset ovat yhteneväiset, ja rippikoulu koostuu ryhmän yhteisistä tapaamisista ennen leiriä tai päiväleiriä, muutamasta etätehtävästä sekä intensiivijaksosta eli leiristä. Rippikoulu vuosi huipentuu konfirmaatioon. Rippikouluryhmiä on tarjolla yhteensä viisi, ja jokaiseen ryhmään mahtuu maksimissaan 20 rippikoululaista.

Rippikouluun ilmoittaudutaan tänä vuonna nettilomakkeella, jonka tulee näkyviin tälle sivulle. Ryhmät tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jokaisen ilmoittautujan on annettava useampi ryhmävaihtoehto mieleisyysjärjestyksessä siltä varalta, että mieleisin on jo ehtinyt täyttyä. Ilmoittautuminen alkaa 1.10. kello 11.00 ja kestää lokakuun loppuun asti.

Mikäli olet menossa rippikoululeirille muualle kuin tässä kirjeessä ilmoitetuille leireille, ilmoittaudu silti nettilomakkeella. Joka tapauksessa rippikouluvuoteen kuuluu seurakunnan toimintaan osallistumisen jakso, joka suoritetaan aina omassa kotiseurakunnassa.

Ripariryhmät 2022

• Hiihtoloman päiväripari, konfirmaatio 13.3.
  • Kolin ripari, konfirmaatio 3.7.
  • Aholansaaren riparit, kaksi ryhmää.
    • Aholansaari Oku, konfirmaatio Kuusjärvellä 7.8.
    • Aholansari Poltsi, konfirmaatio Polvijärvellä 7.8.
  • Lapin ripari, konfirmaatio 31.7.

Hinnat:

Hiihtoloman päiväripari 50,-

Kolin ja Aholansaaren riparit 80,-

Lapin ripari 150,-

Rippikoulun leirimaksu sisältää leiriläisen matkat oman seurakunnan kirkolta leiripaikalle, ylläpidon leirillä (hiihtolomariparilla lounaan ja mahdollisen välipalan päivittäin), vihon muistiinpanoja varten sekä oman Raamatun.

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Ripari

83700 Polvijärvi

Olen aloittanut seurakunnassa nuorisotyönohjaajana sekä 31.5. alkaen pappina. Opetan Raamattua, rukoilen ja puuhailen koululaisten ja nuorten kanssa.

83700 Polvijärvi

Olen seurakunnan kirkkoherra ja pappi. Toimin seurakunnassa työntekijöiden ja viranhaltijoiden esimiehenä.
Toimin seurakunnan kirkkoneuvostossa puheenjohtajana.

Kappalainen

Lomalla 27.6-27.7