Rippikoulu

Rippikoulu on asia, jonka voi kokea vain kerran elämässä! Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Rippikoulun aikana tutustuttaan uskoon ja kirkkoon, mihin nuori on kasteessa liitetty. Rippikoulu koostuu tapaamisista, messuista, nuortenillosita sekä  intensiivijaksosta, joka toteutetaan, joko leiri- tai päivärippikoulu muodossa.

Konfirmaatio edellyttää, että sinut on kastettu, olet kirkon jäsen ja rippikoulun käynyt. Jos sinua ei ole lapsena kastettu, kaste toimitetaan rippikoulun jälkeen tai rippileirillä.

Aikuisrippikouluun kutsutaan kaikkia, jotka eivät ole käyneet rippikoulua 15-16-vuotiaina.

Rippikoulut 2022

Polvijärven seurakunta järjestää vuonna 2022 rippikoulut yhteistyössä Outokummun seurakunnan kanssa. Ryhmien tapaamiset ovat yhteneväiset, ja rippikoulu koostuu ryhmän yhteisistä tapaamisista ennen leiriä tai päiväleiriä, muutamasta etätehtävästä sekä intensiivijaksosta eli leiristä. Rippikoulu vuosi huipentuu konfirmaatioon. Rippikouluryhmiä on tarjolla yhteensä viisi, ja jokaiseen ryhmään mahtuu maksimissaan 20 rippikoululaista.

Rippikouluun ilmoittaudutaan tänä vuonna nettilomakkeella, jonka tulee näkyviin tälle sivulle. Ryhmät tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jokaisen ilmoittautujan on annettava useampi ryhmävaihtoehto mieleisyysjärjestyksessä siltä varalta, että mieleisin on jo ehtinyt täyttyä. Ilmoittautuminen kesän 2022 on päättynyt!

Mikäli olet menossa rippikoululeirille muualle kuin tässä kirjeessä ilmoitetuille leireille, ilmoittaudu silti nettilomakkeella. Joka tapauksessa rippikouluvuoteen kuuluu seurakunnan toimintaan osallistumisen jakso, joka suoritetaan aina omassa kotiseurakunnassa.

Ripariryhmät 2022

• 6.-11.3. Hiihtoloman päiväripari,
      • konfirmaatio Outokummussa 13.3.
    • 14.-21.6. Kolin ripari,
      • konfirmaatio Outokummussa3.7.
    • 25.7-1.8. Aholansaari Oku,
      • konfirmaatio Outokummussa 7.8.
    • 25.7-1.8. Aholansari Poltsi,
      • konfirmaatio Polvijärvellä 7.8.
    • 19.-28.7. Lapin ripari,
      • konfirmaatio Polvijärvellä 31.7.

Hinnat:

Hiihtoloman päiväripari 50,-

Kolin ja Aholansaaren riparit 80,-

Lapin ripari 150,-

Rippikoulun leirimaksu sisältää leiriläisen matkat oman seurakunnan kirkolta leiripaikalle, ylläpidon leirillä (hiihtolomariparilla lounaan ja mahdollisen välipalan päivittäin), vihon muistiinpanoja varten sekä oman Raamatun.

Kenelle rippikoulu on tarkoitettu?

Rippikouluun on tervetullut jokainen 15 vuotta rippikouluvuonnaan täyttävä tai sitä vanhempi. Aikuisena rippikoulun voi käydä myös armeijassa tai kotiseurakunnassa yksityisesti. Yksityisrippikoulun suhteen, voit olla yhteydessä seurakuntasi pappeihin.

Miksi rippikouluun?

Rippikoulun käynti antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatio antaa oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja oikeuden toimia kummina. Konfirmoidut 16 vuotta täyttäneet voivat äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua itse ehdokkaaksi 18 -vuotiaana.

Entä jos en kuulu kirkkoon?

Mikäli et kuulu kirkkoon, ei se ole este rippikoulun aloittamiselle ja käymiselle. Rippikoulu on kaikille avoin. Jos olet kiinnostunut käymään rippikoulun kotiseurakunnassasi, ota yhtettä seurakuntasi nuorisotyönohjaajaan tai pappeihin.

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Ripari

83700 Polvijärvi

Olen aloittanut seurakunnassa nuorisotyönohjaajana sekä 31.5. alkaen pappina. Opetan Raamattua, rukoilen ja puuhailen koululaisten ja nuorten kanssa.

83700 Polvijärvi

Olen seurakunnan kirkkoherra ja pappi. Toimin seurakunnassa työntekijöiden ja viranhaltijoiden esimiehenä.
Toimin seurakunnan kirkkoneuvostossa puheenjohtajana.