Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat

pe 6.10. klo 14.00

Iso seurakuntatalo

Tervetuloa harvinaislaatuiseen etnomusiikin konserttiin!

MUSIIKKIA KARPAATTIEN VUORILTA
Suuri rakkaus omaan ja yleensä etnomusiikkiin, loputon halu jatkuvasti kehittää itseään ja pyrkimys esitellä muinaista kansansoitintaidetta on tuonut yhteen kuusi virtuoosimaista muusikkoa. Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa.
Karisma, ammattitaito, valtava energia ja vauhti ovat vain osa ominaisuuksia, joilla etnomusiikkiryhmä Džerela Karpatia voi kuvata.

Jokainen ryhmän jäsen on erittäin ammattitaitoinen ja omaperäinen esiintyjä ja tulkitsija, jokaisella on oma taiteellinen näkemyksensä ja luova taiteellinen tulkintansa. Kun tällaiset yksilöt saadaan yhteen, tuloksena on aina erinomainen sointi ja uskomattoman upea kuuntelukokemus.
Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia
Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Ryhmän ansiosta ukrainalaisen instrumentaalimusiikin helmiin ovat tutustuneet tätä taiteenalaa arvostavat kuulijat Puolassa, Unkarissa, Saksassa, Itävallassa, Makedoniassa, Italiassa, Espanjassa, Romaniassa, Bulgariassa, Kanadassa ja USA:ssa.

Ryhmä tulee Suomeen jo kolmannen kerran. Syys-lokakuussa 2023 muusikot esittävät konserttiohjelmansa Musiikkia Karpaattien vuorilta. Ohjelmassa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien - Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien - heleitä ja eloisia, omintakeisia musiikkiteoksia. Vuorilla asuvan kansan musiikissa, niin tunteellisissa kuin tulisissa, murheellisissa ja railakkaan iloisissa, unelmoivissaja sankarillisissa melodioissa kuuluu tunteiden ja kokemusten koko kirjo.

Värikkään lisän Dzerela Karpatin konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Boženskin esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja.
Etnomusiikkiryhmä DŽerela Karpat sopii konsertoimaan monelaisiin paikkoihin konserttisaleista pieniin tiloihin ja tilaisuuksiin. Se tuo Suomen syksyyn unohtumattoman ja värikkään tuulahduksen Karpaattien vuorilta.
Ryhmän jäsenet:
Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja) - viulu
Andrij Boženski - laulu, tamburiini
Vasyl Gamar - panhuilu, okariina, sopilka-pilli
Juri Reha - symbaali
Valeri Šafeta - harmonikka
Vitalii Trenych - basso
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä