Kirkkoherran tervehdys seurakuntalaisille

28.8.2021

Hyvä seurakuntalaisemme Polvijärvellä ja te kaikki sisaret ja veljet Kristuksessa!

Jeesus sanoi: ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” (Matt. 18:20) Kun tulet seurakunnan kokoontumiseen, on meillä mukana aina yksi hyvin korkea-arvoinen, silmille näkymätön läsnäolija.
Jeesuksen nimeen kokoontuvat kristityt lukevat Raamattua ja laulavat hengellisiä lauluja, joiden kautta Jumalan sana lohduttaa sydämiä julistamalla syntien anteeksiantoa Jeesuksen ristintyön tähden. Raskasta kuormaa kantavalta tunnolta putoaa näin taakat. Jos siis tahdot Jeesuksen luona levon, tule seurakuntaamme, kristittyjen kokoontumiseen. Meillä kuuluu Hyvän Paimenen ääni, Jeesus on paikalla ja tekee hyvän työnsä sinussa. Etenkin näin tapahtuu siinä hetkessä, kun seurakunta viettää yhdessä Pyhää Ehtoollista. Siunatussa leivässä ja viinissä otamme hänet vastaan.

Meillä tapahtuu monenlaista ja kaikenikäisille sopivaa:  Tervetuloa mukaan, olet meille tärkeä osa yhteisöämme!

Tervetuloa uusituille kotisivuillemme, ja tutustumaan Polvijärven seurakunnan historiaan, toimitiloihin, ja aivan erityisesti meidän upeaan henkilökuntaamme ja toimintoihimme. Polvijärven toinen kirkko viettää tänä vuonna 140-vuotissyntymäpäivää. Kirkkomme on rakennettu vasta perustetun Polvijärven itsenäisen seurakunnan sitkeydellä ja monilla lainoilla ja polvijärveläisellä yhteistyön hengellä. Kirkkomme on elänyt sotien vaiheet ja kätkenyt sisäänsä monia ilon ja surun juhlia. Kirkkomme on kauneudessaan ja puhuttelevuudessaan omaa luokkaansa. Pelkästään istuessaan kirkon penkissä, saa alttarilla ja sivulehtereillä oleva kirkkotaide puhutella ja puhua Jumalan sanaa, evankeliumia. Tervetuloa tutustumaan ja myös samalla osallistumaan messuihimme!Paikkakuntalainen Jaakko Antikainen on koonnut Polvijärven seurakunnan historiaa, joka on luettavissa kotisivujemme kautta.

Polvijärveläisyys on mutkatonta yhdessä tekemistä ja omilla lahjoilla palvelua. Seurakunnassamme monet vapaaehtoiset tekevät mittavasti työtä eri tehtävissä.Meiltä löytyy monia palvelutehtäviä: keittää kahvia ja auttaa keittiössä, pitää lähetyksen piirejä tai opettaa Raamattua, miestenpiirissä voi nikkaroida ja messuissa voi päästä laulamaan tai soittamaan. Nämä ovat vain muutama esimerkki, mitä kaikkea voi tehdä. Rohkaisen Sinua olemaan meihin työntekijöihin yhteydessä, ja tulemaan sekä osalliseksi toimintoihimme, että palvelemaan lahjoillasi seurakuntaamme!

Seurakuntaelämämme keskus on jumalanpalvelus, jota vietämme pääosin kirkossa klo 10. Kehitämme jatkuvasti mm. perhe- ja musiikkilähtöisiä jumalanpalveluksia sekä haluamme erityisesti huomioida lapset ja nuoret. Lapsille on valmistunut kirkkoon uusi lapsinurkkaus. Toivomme, että lapset ja nuoret viihtyisivät kirkossa ja saisivat leikin lomassa elämäänsä hengellisiä eväitä. Polvijärven seurakunta tunnetaan myös monipuolisesta ja runsaasta musiikkitoiminnasta. Siksi olet tervetullut konsertteihimme sekä osallistumaan musiikkielämään. Jumalanpalveluksesta säteilee rakkaus lähimmäisiä kohtaan niin lähellä polvijärveläisiä, kuin ulottuen kauemmas seurakuntamme lähettein työn kautta. Haluamme välittää ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta pelastajana avoimesti ja runsaana. Haluamme kutsua kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti kirkkoon ja seurakuntaamme. Lähimmäisen rakkaudella on huutava pula arjessa ja haluamme kutsua erityisesti niitä, jotka kokevat yksinäisyyttä, toivottomuutta tai mitä tahansa kärsimystä lämmöllä yhteisöömme!

Julkisyhteisönä meillä on Polvijärven seurakunnassa tahto ja myös velvoite, että kaikki päätöksenteko ja toimintamme ovat avointa ja läpinäkyvää. Tulevaisuudessa lisäämme näkyvyttää ja informointia kokousten suoratoistoina. Samoin rakennuksiin liittyvistä muutoksista pidämme avoimia suoratoistettuja tilaisuuksia tai teemme koosteita suunniteltavista korjauksista. Hallinnontason päätöksistä löytyvät kotisivuiltamme pöytäkirjat ja muut strategiat.

Olen kahden seurakunnan kirkkoherrana paljolti hallinnossa kiinni. Johdan Outokummun ja Polvijärven seurakuntien toimintaa, hallintoa sekä samalla seurakuntien yhdistämistä, ja se itsessään vie työaikaa tuplahalinnon lisäksi. Teen avointa, keskustelevaa yhteistyötä luottamushenkilöidemme kanssa. He ovat seurakunnat hyvin tuntevia ja kuuntelen heidän näkemyksiään, ja keskustelemme kulloinkin vireillä olevista päätöksistä. Seurakuntiemme liitoshankkeesta löydät kotisivuiltamme päätöksenteon alta lisää tietoa.

Olen parhaiten tavoitettavissa sovitusti ja mukana osallistuen molempien seurakuntien jumalanpalveluselämässä. Tällä hetkellä en ole toimituksissa, mutta aina silloin tällöin seurakunnan tapahtumissa sekä yhteistyöneuvotteluissa. Lisäksi järjestän rajoitusten salliessa kirkkovartteja, joissa kohtaan seurakuntalaisia ja kerron ajankohtaisia asioita. Haluan edistää avointa informaatiota seurakuntiemme asioista, joten pyrin kertomaan mahdollisimman paljon meneillään olevista asioista.

Hyvän ja armollisen Jumalan siunausta elämääsi vuonna 2021!

Outokummun ja Polvijärven seurakunnan yhteinen kirkkoherra Satu Ruhanen

Polvijärven ja Outokummun seurakuntien yhteisen kirkkoherran virkaanasettaminen 4.10.2020 Polvijärven kirkossa