Kirkkoherran tervehdys seurakuntalaisille

31.1.2022

Hyvä tervehdyksen lukija läheltä ja kaukaa!

Vuoden jokaisena päivänä olkoon Herran armo suuri elämässäsi! 

Kirjoitan pienen hartauden jälkeen seurakunnassamme meneillään olevista asioista:

Jeesus sanoi: ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” (Matt. 18:20) Kun tulet seurakunnan kokoontumiseen, on meillä mukana aina yksi hyvin korkea-arvoinen, silmille näkymätön läsnäolija.
Jeesuksen nimeen kokoontuvat kristityt lukevat Raamattua ja laulavat hengellisiä lauluja, joiden kautta Jumalan sana lohduttaa sydämiä julistamalla syntien anteeksiantoa Jeesuksen ristintyön tähden. Raskasta kuormaa kantavalta tunnolta putoaa näin taakat. Tule seuraamme kuulemaan yhä uudelleen ilosanoma ja elämään iloja ja suruja kanssamme. Meillä kuuluu Hyvän Paimenen ääni, Jeesus on paikalla ja tekee hyvän työnsä sinussa. Etenkin näin tapahtuu siinä hetkessä, kun seurakunta viettää yhdessä Pyhää Ehtoollista. Siunatussa leivässä ja viinissä otamme hänet vastaan. 

Meillä tapahtuu monenlaista ja kaikenikäisille sopivaa:  Tervetuloa mukaan, olet meille tärkeä osa yhteisöämme!

Tervetuloa kotisivuillemme, ja tutustumaan Polvijärven seurakunnan historiaan, toimitiloihin, ja aivan erityisesti meidän upeaan henkilökuntaamme ja toimintoihimme. Polvijärven toinen kirkko vietti viime vuonna 140-vuotissyntymäpäivää. Kirkkomme on rakennettu vasta perustetun Polvijärven itsenäisen seurakunnan sitkeydellä ja monilla lainoilla ja polvijärveläisellä yhteistyön hengellä. Kirkkomme on elänyt sotien vaiheet ja kätkenyt sisäänsä monia ilon ja surun juhlia. Kirkkomme on kauneudessaan ja puhuttelevuudessaan omaa luokkaansa. Pelkästään istuessaan kirkon penkissä, saa alttarilla ja sivulehtereillä oleva kirkkotaide puhutella ja puhua Jumalan sanaa, evankeliumia. Tervetuloa tutustumaan ja myös samalla osallistumaan messuihimme!Paikkakuntalainen Jaakko Antikainen on koonnut Polvijärven seurakunnan historiaa, joka on luettavissa kotisivujemme kautta.

Polvijärveläisyys on mutkatonta yhdessä tekemistä ja omilla lahjoilla palvelua. Seurakunnassamme monet vapaaehtoiset tekevät mittavasti työtä eri tehtävissä.Meiltä löytyy monia palvelutehtäviä: keittää kahvia ja auttaa keittiössä, pitää lähetyksen piirejä tai opettaa Raamattua, miestenpiirissä voi nikkaroida ja messuissa voi päästä laulamaan tai soittamaan. Nämä ovat vain muutama esimerkki, mitä kaikkea voi tehdä. Rohkaisen Sinua olemaan meihin työntekijöihin yhteydessä, ja tulemaan sekä osalliseksi toimintoihimme, että palvelemaan lahjoillasi seurakuntaamme! 

Seurakuntaelämämme keskus on jumalanpalvelus, jota vietämme pääosin kirkossa klo 10. Talvikauden jumalanpalvelukset ovat seurakuntatalossa. Vuoden 2022 aikana alamme kuvata ja lähettää suoratoistoina kaikki jumalanpalvelukset ja toisinaan myös muut tapahtumamme.  Kehitämme jatkuvasti mm. perhe- ja musiikkilähtöisiä jumalanpalveluksia sekä haluamme erityisesti huomioida lapset ja nuoret. Lapsille on valmistunut kirkkoon uusi lapsinurkkaus. Toivomme, että lapset ja nuoret viihtyisivät kirkossa ja saisivat leikin lomassa elämäänsä hengellisiä eväitä. Polvijärven seurakunta tunnetaan myös monipuolisesta ja runsaasta musiikkitoiminnasta. Siksi olet tervetullut konsertteihimme sekä osallistumaan musiikkielämään, joka taas rajoitusten jälkeen pääsee käyntiin.

Jumalanpalveluksesta säteilee rakkaus lähimmäisiä kohtaan niin lähellä polvijärveläisiä, kuin ulottuen kauemmas seurakuntamme lähettein työn kautta. Haluamme välittää ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta pelastajana avoimesti ja runsaana. Haluamme kutsua kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti kirkkoon ja seurakuntaamme. Lähimmäisen rakkaudella on huutava pula arjessa ja haluamme kutsua erityisesti niitä, jotka kokevat yksinäisyyttä, toivottomuutta tai mitä tahansa kärsimystä lämmöllä yhteisöömme!

Julkisyhteisönä me Polvijärven seurakunnassa tahdomme ja on velvoitteemme, että kaikki päätöksenteko ja toimintamme ovat avointa ja läpinäkyvää. Rakennuksiin liittyvistä asioista kerromme valmistuvassa kiinteistöstrategiassa. Hallinnontason päätöksistä löytyy seurakunnan kotisivuilta pöytäkirjat ja muut strategiat. 

Kirkkoherrana tulen edistämään sitä, että seurakuntamme ovat rakkauden yhteisö, jonka toimintoihin voi jokainen osallistua ja saada sitä tukea elämäänsä. Haluan kehittää yhdessä työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa monipuolista ja rikasta jumalanpalveluselämää, niin, että kutsumme eri yhteisöjä mukaan valmistelemaan messuja. Haluan kirkkoherrana edistää kaikkea sellaista, että toimintamme olisi helposti lähestyttävää ja meillä saisi kokea olevansa tärkeä ja löytää yhteyden Jumalaan ja voimistua siitä. Tulen edistämään tasa-arvoa ja jokaisen ihmisen kunnioittamista Luojan luomana ja Kirstuksen sovittamana. Henkilökuntamme on ammattitaitoista, sitoutunutta työhönsä, ja toimii Kristuksen rakkauden ja lähetyksen ja diakonian mukaisesti seurakuntaa palvellen. Emme tutki ovilla kuuluuko ihminen kirkkoon, ja onko hän minkä järjestön edustaja, vaan toteutamme työtämme Jeesuksen esimerkin tavoin kutsua, ottaa vastaan ja olla läsnä. Uskoa haluamme jakaa yhdessä kaikkien meille tulevien kanssa turvallisesti, rukoillen ja tutkien Jumalan Sanaa.

Johdettavaksi on minulle uskottu Outokummun ja Polvijärven seurakunnat. Olemme vielä kaksi itsenäistä seurakuntaa, mutta teemme paljon yhteistyötä. Olen hallinnossa kiinni melko paljon, ja periaatteeni on tehdä rehellistä, perusteellista, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa keskustelevaa hallintotyötä seurakuntiemme parhaaksi. Pysyn kiinni Raamatussa ja opissa, mutta olen työntekijöiden kanssa uudistuksiin pyrkivä. Haluamme yhdessä vaikuttaa siihen, että kirkon perustehtävä voi toteutua ja teemme yhdessä seurakuntalaistenkin kanssa pitkälle tulevaisuuteen tähtäävää kehittämistyötä. Seurakuntamme ovat liittymässä yhteen ja siitä voi lukea päätöksen teon alta kotisivuilta. Haluan edistää avointa informaatiota seurakuntiemme asioista, joten pyrin kertomaan mahdollisimman paljon meneillään olevista asioista. 

Kirkkoherranvirasto palvelee niin puhelimitse kuin toimiston ollessa auki. Siirryimme vuoden alusta Kuopion aluekeskusrekisteriin ja kotisivujen kautta löytyy ohjeet asiointiin siellä. Edelleen meiltä varataan kirkolliset toimitukset ja muut tilavuokraukset. 

Työntekijämme ovat tavoitettavissa sovitusti ja tahdomme elää kuunnellen, keskustellen ja rukoillen kaikissa elämänvaiheissa.

Hyvän ja armollisen Jumalan siunausta elämääsi vuonna 2022!

Outokummun ja Polvijärven seurakunnan yhteinen kirkkoherra Satu Ruhanen

Polvijärven ja Outokummun seurakuntien yhteisen kirkkoherran virkaanasettaminen 4.10.2020 Polvijärven kirkossa
Polvijärven ja Outokummun seurakuntien yhteisen kirkkoherran virkaanasettaminen 4.10.2020 Polvijärven kirkossa