Polvijärven seurakunta on liittynyt Kuopion aluekeskusrekisteriin 1.1.2022

 

Virkatodistus tilataan 1.1.2022 alkaen seuraavasti:

  1. Ykistyishenkilöt: Tilaa virkatodistus verkossa - asiointipalvelunLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta (Huom. SukututkimustilauksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä)
  2. Yritykset tai julkishallinnon organisaatiot tilaavat virkatodistuksiaan jatkossa suoraan tilaa virkatodistus -asiointipalvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
  3. Puhelimitse numerosta 040 4848 225
  4. Kirjeitse osoitteesta Kuopion aluekeskusrekisteri, PL 1064, 70101 Kuopio
  5. Asioimalla henkilökohtaisesti keskusrekisterissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

HUOM. Suosittelemme virkatodistuksen tilaamista ensisijaisesti sähköisen palvelun kautta. Näin vältät mahdolliset ruuhkat puhelinpalvelussa. Virkailijamme ovat tarvittaessa yhteydessä, mikäli tilaukseen tarvitaan lisätietoja. 

Tiedoksi: Sukuselvitysmuotoiset virkatodistukset perunkirjoitusta varten saa nyt yhdellä tilauksella, kun vainaja on kuollut Kuopion aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsenenä tai ollut viimeksi jäsenenä ennen siirtymistä muuhun rekisteriin. Todistus kattaa kaikki Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien tiedot 15:sta ikävuodesta alkaen. HUOM! Sukuselvitykseen kuuluvista kirkon jäsenistä ei tarvitse tilata erikseen ns. elää-todistuksia, vaan sukuselvitys kattaa myös nämä tiedot.

Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus on asiakirja, jolla luovutetaan tietyn henkilön tietoja Suomen evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsenyyden ajalta. Tiedot perustuvat kirkonkirjoissa oleviin tietoihin. Virkatodistuksen antaminen edellyttää aina hyväksyttyä käyttötarkoitusta. Virkatodistuksen tietosisältö on sidottu käyttötarkoitukseen.

Virkatodistus itsestäni (ns. elossaolotodistus) sisältää vähintään seuraavat tiedot: henkilötiedot, kotikunta, siviilisääty ja seurakunta. Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus vainajasta on virkatodistus, jolla todistetaan vainajan perilliset ja tarvittavat muuttotiedot. Sukuselvityksiä tarvitaan muun muassa perunkirjoituksissa, kiinteistökaupoissa ja lainhuudatuksissa. 

Sukuselvitys ei ole sama asia kuin sukututkimus. Jos haluat tilata virkatodistuksen sukututkimusta varten, ota yhteyttä seurakuntaan tai seurakunnan keskusrekisteriin. Tietoa sukututkimuksesta

Huomioithan, että Suomen ev.lut. kirkosta tilattavissa virkatodistuksissa todistetaan tiedot vain henkilön kirkon jäsenyysajalta. Jos henkilö ei ole koko ajan kuulunut Suomen ev.lut. kirkkoon, niin virkatodistuksia voi tilata mm. Digi- ja väestötietovirastosta, maakunta-arkistosta, Suomen ortodoksisesta kirkosta tai ulkomailta.

Virkatodistuksen hinnan voit tarkistaa virkatodistushinnastosta

Maksuttomia todistuksia ovat sellaiset todistukset, joiden maksuttomuus perustuu johonkin voimassa olevaan lakiin. Maksuttomista todistuksista ei peritä toimitusmaksua.

Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45€. Mikäli todistusten laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20€ jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta. 

Todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta (nouto, postitse, sähköpostitse) toimitusmaksua 5,50€, joka sisältää myös laskutuksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan molemmista erikseen 5,50€. Jos todistus toimitetaan asiakkaan pyynnöstä useammalla eri tavalla (esim. postitse ja sähköpostitse) tai useampaan eri osoitteeseen, veloitetaan jokaisesta toimituksesta erikseen 5,50€ . Maksukehotuksesta veloitetaan 5€. 

Virkatodistusmaksut perustuvat Suomen ev.lut. kirkon Kirkkohallituksen päätökseen 10.12.2019.

Virkatodistus ja sukuselvitys