Polvijärven seurakunta on liittynyt Kuopion aluekeskusrekisteriin 1.1.2022

Virkatodistus tilataan 1.1.2022 alkaen seuraavasti:

1. Ykistyishenkilöt: Tilaa virkatodistus verkossa - asiointipalvelunLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta (Huom. Sukututkimustilaukset täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä)
  2. Organisaatiotilaajat : VirkatodistustilauslomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä netin kautta
  3. Puhelimitse numerosta 040 4848 225
  4. Kirjeitse osoitteesta Kuopion aluekeskusrekisteri, PL 1064, 70101 Kuopio
  5. Asioimalla henkilökohtaisesti keskusrekisterissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

HUOM. Suosittelemme virkatodistuksen tilaamista ensisijaisesti sähköisen palvelun kautta. Näin vältät mahdolliset ruuhkat puhelinpalvelussa. Virkailijamme ovat tarvittaessa yhteydessä, mikäli tilaukseen tarvitaan lisätietoja.

Tiedoksi: Sukuselvitysmuotoiset virkatodistukset perunkirjoitusta varten saa nyt yhdellä tilauksella, kun vainaja on kuollut Kuopion aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsenenä tai ollut viimeksi jäsenenä ennen siirtymistä muuhun rekisteriin. Todistus kattaa kaikki Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien tiedot 15:sta ikävuodesta alkaen. HUOM! Sukuselvitykseen kuuluvista kirkon jäsenistä ei tarvitse tilata erikseen ns. elää-todistuksia, vaan sukuselvitys kattaa myös nämä tiedot.

Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus on asiakirja, jolla luovutetaan tietyn henkilön tietoja Suomen evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsenyyden ajalta. Tiedot perustuvat kirkonkirjoissa oleviin tietoihin. Virkatodistuksen antaminen edellyttää aina hyväksyttyä käyttötarkoitusta. Virkatodistuksen tietosisältö on sidottu käyttötarkoitukseen.

Virkatodistus itsestäni (ns. elää-todistus) sisältää vähintään seuraavat tiedot: henkilötiedot, kotikunta, siviilisääty ja seurakunta. Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus vainajasta on virkatodistus, jolla todistetaan vainajan perilliset ja tarvittavat muuttotiedot. Sukuselvityksiä tarvitaan muun muassa perunkirjoituksissa, kiinteistökaupoissa ja lainhuudatuksissa.

Sukuselvitys ei ole sama asia kuin sukututkimus. Jos haluat tilata virkatodistuksen sukututkimusta varten, ota yhteyttä seurakuntaan tai seurakunnan keskusrekisteriin. Tietoa sukututkimuksesta

Virkatodistuksen hinnan voit tarkistaa virkatodistushinnastosta

Maksuttomia todistuksia ovat sellaiset todistukset, joiden maksuttomuus perustuu johonkin voimassa olevaan lakiin. Maksuttomista todistuksista ei peritä toimitusmaksua.

Sukututkimukset hinnoitellaan tarkemmin siihen kuluvan ajan mukaan ja sen perusmaksu on 1.1.2020 lähtien 45€. Mikäli todistuksen laatimiseen kuluu enemmän aikaa kuin 30 min, veloitetaan lisämaksua 20€ / jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Toimitusmaksu on 5,50€. Maksukehotuksesta veloitetaan 5€.

Virkatodistusmaksut perustuvat Suomen ev.lut. kirkon Kirkkohallituksen päätökseen 10.12.2019.

Virkatodistus ja sukuselvitys